Welcome to the site! Take a minute to register and join us. It's FREE! (and fun)
The ORIGINAL Aztek Fan Club Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Always stay logged in

Login with username, password and session length
Home Gallery Help Login Register
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Vibration & Headlight Question  (Read 2756 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
hunter48820
Guest
« on: February 16, 2004, 04:02:19 AM »

Hi All,
Got about 1000 miles on my Tek.  It's an AWD and at speeds over 70, I pick up a vibration that I can feel through the steering wheel.

Now apart from staying below 70 so I don't get it, I was wondering if there is anything in the AWD other than the tires/wheels that has caused a vibration  problem.  I will have the dealer check the wheel balance but more than likely, they'll tell me there hasn't been any other problems.

It would be nice to tell the service person that others have reported (name the part here) has caused vibrations in their AWD.

Would like to pick your brains before I visit them.

Also, one of the headlight seals is bad and there has been a lot of moisture in the headlight.  The dealer just got a replacement in for it.  Is that another common problem and does it re-occur?

Thanks in advance,
« Last Edit: February 16, 2004, 04:02:56 AM by hunter48820 » Logged
MQV Son of Quinn
2004-2006 National Rally Organizer
Lifetime Member
*****
Offline Offline

Posts: 8167


When all else fails buy two


WWW
« Reply #1 on: February 16, 2004, 06:35:28 AM »

I've heard of the headlight problem before but it doesn't seem to be a common one. Someone may have installed a seal wrong.

As for the vibration it sounds like it could be a balance problem although the balance machines don't balance at that high of speed. I don't know of anything else it could be.

Jack

:usa:
Logged

Jack Egan
Brunswick, Ohio
2004-2006 National Rally Organizer
Vietnam Veteran 3 tours of duty with the U.S. Navy
Realtor NextHome Inc.,
Former owner of Mighty Quinn IV
04 Black Tek MQV Son of Quinn
1SC with 17" wheels, overhead console, OnStar, steering wheel controls, Kenwood audio system with Sirius. Owner designed 10 speaker system includes, MTX-311-D Amplifier and 2 JL 6" Subwoofers, Infiniti Reference series, 6-1/2 componentfront doors, 6-1/2 rear door speakers, 4" cargo area speakers plus a Infiniti Reference series Amplifier to run them all.
Married 1 Son
AztekFanClub Supporter......If You Use This Site Regularly, Please Donate!!!!
HotRod01
Guest
« Reply #2 on: February 16, 2004, 06:38:06 AM »

I have AWD and never had any vibration problems.
Logged
chameleon-Kat
Senior Moderator
Lifetime Member
****
Offline Offline

Posts: 1068



« Reply #3 on: February 16, 2004, 09:03:53 AM »

Ours have a bit of harmonic vibrations that come and go, but only while on winter rubber (Both the AWD and FWD). Haven't noticed anything on stock affinitys
Logged

tanktek
YEEHAWW!!!
Global Moderator
Lifetime Member
*****
Offline Offline

Posts: 3204



« Reply #4 on: February 16, 2004, 10:24:10 AM »

I have heard of some moisture in the lenses before, mainly in the headlights. Could be from someone replacing the headlight bulb and not fitting the rubber seal on tight also.. I myself have had some moisture in my tailght last summer too. But not in my headlights yet.  Wink  
Logged

Elisha  2005/06/07 Rally organizer
Proud owner of the Aztek General lee ,full decal set and dixie horn, fully loaded AWD, AFC banner on back glass, line of fire third tailgate light, custom painted dash/ door panels/engine cover, westin push bar, hood scoops ,and cold air intake
2004 son- Rylan
1976 hubby-Roger
1969 Dodge Charger ( general lee to be)
owned 3 Azteks since 2002
Manville , Il
JAztek
100 Club Members
****
Offline Offline

Posts: 508


« Reply #5 on: February 16, 2004, 11:17:45 AM »

My AWD is verryy smoooth, no vibrations
Logged


Maroon '01 1sb+ AWD & Tow package, Leather 6-way power bucket seating,
Remote Pioneer 10 cd changer, 16" alloy wheels, XM-Radio
Judy (&Jerry), Central Oregon Coast
[/color]
Krystl
Lifetime Member
*****
Offline Offline

Posts: 2532



« Reply #6 on: February 16, 2004, 11:22:22 AM »

I have no vibration problems, but I do get water and suds in my headlights when I wash the Tek. I make sure to rinse them thoroughly.

I asked about that problem here and I am told it is common. I have never had my headlights out.
Logged

Karen
& Boomer - 2002 FWD Champagne 1SC

Northern Suburbs of NYC
Go Yankees!!
peterbright
Guest
« Reply #7 on: February 16, 2004, 02:45:46 PM »

No leaks in headlights or tailights yet.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
Theme Underground Yellow