Welcome to the site! Take a minute to register and join us. It's FREE! (and fun)
The ORIGINAL Aztek Fan Club Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Always stay logged in

Login with username, password and session length
Home Gallery Help Login Register
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Weird noises coming from suspension?  (Read 3246 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
HulkakaJose
100 Club Members
****
Offline Offline

Posts: 119


WWW
« on: February 08, 2012, 10:18:36 AM »

Hi everyone,
I wanted to ask if anyone here has had like a knocking noise when you go over bumps? I replaced my rear shocks a couple days ago but i guess those weren't the ones making the noise. Is usually when i go over a bump even if is a small bump. Also up front when i turn my wheel all the way to make a turn I hear like a whining noise i have replaced the lower control arms about a month or two ago. I am going to replace the struts in a week maybe that might be it but i think it might be like a tie rod or something. Any help? Thanks in advanced :^)
Logged
bennyblanco2750
Intermediate User
**
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #1 on: February 08, 2012, 11:48:53 AM »

I have the same sound on my 04 aztek. I replaced the shocks, knuckle bushings, hub bearings, and most recently the rear springs and the sound is still their. Went back to the mechanic and they checked everything with me standing their and the suspension is fine. They narrowed it down to either the struts that hold up the rear hatch or the spare tire holder. I have the spare in the trunk because its a pain to put it back.
Logged
crrazymark
Noob
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #2 on: February 08, 2012, 05:52:06 PM »

in the front tires area, on the back side area u will notice a sway bar. there is a rubber bushing held by a clamp 2 ur fram. it might b broke allowing the bar 2 knock when going ovr bumps
Logged
HulkakaJose
100 Club Members
****
Offline Offline

Posts: 119


WWW
« Reply #3 on: February 09, 2012, 01:16:40 PM »

in the front tires area, on the back side area u will notice a sway bar. there is a rubber bushing held by a clamp 2 ur fram. it might b broke allowing the bar 2 knock when going ovr bumps


Ok thanks for the info Crrazymark. i will be replacing my front struts in a week or two n i will ask my mechanic to check that. If thats the case i will let u guys know so others like Bennyblanco2750 can get that noise to stop :^)
Logged
austriker
Bat-Tek
Paid Member
Lifetime Member
*****
Offline Offline

Posts: 1016


Bat-Tek Forever.


WWW
« Reply #4 on: March 23, 2012, 08:21:17 AM »

yea i get this same thing but have replaced the struts on ball bearings on the rear a few months ago..
Logged



from '02 'BlackTek' to ..... Bat-Tek .
my [out of date] tek blog, The Bat-Tek on cardomain
Short Bat-Tek Preview

2002 Aztek Black AWD: All Interior Lighting=>Red, Extended & Wide Angle Rearview Mirror, Front and Back Pontiac Emblem=> Black, Drive + Play via direct FM connection, Powerflow Pro-Fit Mud Flaps, V-Leds HID 35W 6000k 9006 Headlights, Front Turn Signals Amber LEDs,  Tinted Plastic Front License Plate Cover, Tinted Tail Lights, Front Windows Tinted, Brake Calipers Red, 18" Alba Rims on Pirelli P'Zero Nero AS Tires (235/50/18), Bat-symbol tinted front turn signals, Red accented dash interior
Please sell me a set of black Manik Tail Light Guard & a safari bar with mounts!!

1 Corinthians 10:31
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
Theme Underground Yellow