Welcome to the site! Take a minute to register and join us. It's FREE! (and fun)
The ORIGINAL Aztek Fan Club Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Always stay logged in

Login with username, password and session length
Home Gallery Help Login Register
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Electrical Problems --Bad BCM?  (Read 282 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
darkswitch155
Member
*
Offline Offline

Posts: 5


« on: February 19, 2018, 12:46:29 PM »

I have a 2005 aztek, i recently replaced the battery and alternator and those are working fine. Had the key stuck issue and replaced the lock switch. Now randomly the battery indicator will come on and the vehicle starts to lose power and the cluster dims then car dies. I also notice that my ABS turns on randomlly when i break. Please help of you can. I hope its not the BCM.
Logged
Sebastian
100 Club Members
****
Offline Offline

Posts: 131


« Reply #1 on: April 17, 2018, 11:21:44 PM »

I recently had the same problem with the battery light coming on randomly.  After replacing the battery and later the alternator the problem persisted and got worse and the car started to lose power and eventually died.  I finally had to have it towed to the dealer, who was sure it was the bcm, until they replaced that only to have it short out again immediately.  3 weeks and multiple calls to GM later, they finally figured out it was the ignition switch wire heating up and shorting out the bcm.  Ended up costing me $1300 to have them diagnosis, replace the switch and bcm but car has been running fine since.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
Theme Underground Yellow