Cooling Fans
Welcome to the site! Take a minute to register and join us. It's FREE! (and fun)
The ORIGINAL Aztek Fan Club Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Always stay logged in

Login with username, password and session length
Home Gallery Help Login Register
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cooling Fans  (Read 285 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bigdan120
Noob
*
Offline Offline

Posts: 1


« on: August 30, 2017, 04:32:50 PM »

Hello There everyone...
 I have a 2001 Atek thats killing me.. Anyone run into this before Im so tired of reading the post on the net cause I cant find any more then where im at.. Please help..
2001 Pontiac Aztek. Cooling fans do not come on correctly. I connect my modis and can turn them on low and high manually. The temp sensor has been changed the computer has been changed. reman com.The modis sees the correct temp -39 unplugged. 249 if shorted. There is 5v presant . No vacuum leaks fuel pressure stays constant. fans dont turn on till 223 when they do turn on at that temp they make car start idling up untill about 3000 rpm. Bought new iac to check and same thing. Help..
Logged
2002_Yellow_Aztek
Intermediate User
**
Offline Offline

Posts: 33


« Reply #1 on: October 02, 2017, 11:48:40 PM »

Strange symptoms - the fans have two speeds. Do they go on when you turn on the AC. The only time the idle should increase is when the AC is turned on, so maybe you have a short between those circuits. Or, one of the cam or crankshaft sensors is off such that the computer reads the wrong speed when the fans go on. Just some suggestions.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
Theme Underground Yellow