Welcome to the site! Take a minute to register and join us. It's FREE! (and fun)
The ORIGINAL Aztek Fan Club Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Always stay logged in

Login with username, password and session length
Home Gallery Help Login Register
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Gas gauge troubles  (Read 162 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
NEBTEK2002
Advanced User
***
Offline Offline

Posts: 91



« on: February 03, 2020, 04:19:29 PM »

Gauge floats between full and empty, even when tank has just been filled. Why? Is the fix expensive?
Logged
Daisy
Member
*
Offline Offline

Posts: 7



« Reply #1 on: February 03, 2020, 05:25:12 PM »

Approximately under the drivers side rear seat, on the underside of the car, there is a wiring harness block (or 2) that connect up and into the car. These have TERRIBLE seals on them, and the contacts often get corroded. This leads to faulty fuel levels, stopped fuel pumps, and probably other nonsense too.
Pull the connectors out, check them for corrosion, and clean them up with a wire brush, then pick your poison to seal the connectors back up.
I chose a bead of dielectric grease, which has held fine for a year, though I'm certain there are better solutions out there. Do a search through the forums, you should be able to fin something addressing it.
Logged

'01 FWD 'Tek - 'Mudmobile'; '65 Ford LTD 4bbl 352, auto - 'Clifton'
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
Theme Underground Yellow